Beautiful..

Rabu, 19 Januari 2011

MiMpikan "bekas" sahabat lama..

caLama rasanya tak buat n3 baru..idea ada..busylah anak2 sekolah..nak bw pun susah..
rasanya kat blog ni lah tempat paling sesuai nak buka cerita lama..mungkin bole dijadikan teladan,berhati2 memilih kawan k..
Dulu akk ada seorang kawan .lebih dari itu,,sahabat la kan..of course pompuan..sama2 da kahwin ada anak..sama2 susah,sama senang..kebetulan tempat yang akk duduk tu semuanya seangkatan..baru kawin,anak2 pun kecik2 lagi..
lama juga la akk kenal dia..sebelum kami kahwin lagi..sampailah akk beranak dua..kenapa sampai beranak dua ktorg berkawan? kenapa tak forever.....?
Tu la sampai skrg bersarang dihati akk ni..sukar untuk memaafkan...sukar untuk melupakan...
akk da cuba mmaafkan..sampai terbawa2 dalam mimpi..kalo akk mimpikan dia,dlam mimpi tu siap nasihatkan dia apa yg dibuat kat akk dulu..he3
tentu nak taukan apa yg dia da buat sampai akk mcm ni sekali.
-akk da anggap dia sahabat sejati..lebih dari adik beradik
-dia suka buat joke..dan suka ketawa
-sampainya hati dia..dalam masa berkawan,sanggup memburuk2kan akk.
-akk hilang ramai kawan disebabkan dia.
-TAK PERNAH akk bercakap ttg keburukakn dia dan siapa2 lagi..coz akk bukan type mcm tu..
-pernah sekali "camera" dia rosak,kebetulan akk yg pinjam camera tu,disebabkan nak jaga hati kawan,akk keluar duit sendiri ketika tu akk susah betul..ITUPUN DIA KATA BELAKANG
-sanggup mengadu domba pada orang yg jaga anak akk..hinggakan orang jaga anak akk JADI LAIN   MACAM PADA AKK..alhamdullilah sekarang da ok dgn bby sitter tu..
-masuk ikut depan uma akk..keluar pintu belakang sampaikan SALAM..hu3
-kebetulan akk sakit..sanggup dia kata pada kawan akk...kawan akk yg buat akk..pakai bomoh la..
 TAK KE NAYA! ambil masa yg lama akk ank berbaik dgn kawan akk ni..itupun akk jumpa kawan   akk tu.lepas tengok dia lain macam..hu3
-bergaduh besar dengan suami..pasal mulut dia ni..hu3
-akk tak dpt tangkap motif dia..bila dia becerita pasal sinun "ingat nor! biar pecah di perut,jangan pecah dimulut
-selepas dia berpindah..ramai sukarelawan yg dtg jumpa akk..cerita apa "bekas" sahabat akk ni bercerita pasal akk..mcm2 lah..
Kalau korang yang baca n3 akk ni...apa korang rasa bila ada org buat mcm ni,bila korang sayang kawan..tapi dia buat mcm ni..
akk da tak berhubung dengan dia dah 11 tahun..akk tak pernah cari dia,tel dia,nasib baik jarak memisahkan kami,pernah juga akk terjumpa,akk buat biasa dan bbual mcm biasa,hanya Allah sahaja yg tau masa tu dalam hati ni..dan akk masih fobia lagi dengan dia..akk takut nak berkawan dgn org macam ni..salahkah akk..kalau dia ada FB akk BLOCK dia..

kalo korang nak tau..sampai skrg dia tak tau akk da tau TEMBELANGNYA sudah pecah...
dan sebenarnya..akk masih sayangkannya..rindukan anak2nya...haiiiiiii....:(


4 ulasan:

simply nana berkata...

sabar byk2 k.nor...lumrah hidup, kita buat baik ngan orang tp dia tak menghargainya...tp su pernah terbaca, org macam nie selalunya cemburu dengan apa yg kita ada....mungkin kebahagiaan atau dari segi harta..wallahualam...harap k.nor tabah yea..kami kawan2 SRIMAs akan sentiasa menyokong akak...hajaja fighting...kuat semangat.

NaDia CoMaNeCi berkata...

camne ek...berada di situasi yg seakan sama dgn k.nor skrg ni..jln terbaik jgn buat musuh n jgn jadi rapat...nabi menghalang kita memutuskan hubungan tetapi kita juga harus pandai memilih kawan...so tepuk dada tanya iman yer kak nor..hehe~

nur adam berkata...

t.kasih su..akk selalu doa..jgnlah org cemburu dgn apa yg kita ada..Allah da beri bahagian rezeki/masing2kan..kan kita berusaha..senang pun org kata..susah pun org kata..
cuma akk tak bole lupa..kat anak2 dia..coz akk pernah jaga mcm anak sendiri..hu3

nur adam berkata...

tq nadia..part tu yg susah..jgn buat musuh n jgn rapat..manatau org mcm ni memang nak mghancurkan hidup kita,rasanya mcm lebih baik jgn jumpa..Allahualam..
jauh disudut hati...akk nak back to normal macam dulu..tanpa ada prasangka..ermmmmmm

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...