Beautiful..

Sabtu, 11 Disember 2010

MANdi yaNG menYEGARkan,SIhat tUbuh Badan..

Stress,batuk,selsema,sakit otot..ha! jangan tak tau tu penyakit ada kena mengena dengan aktiviti BlogWalking sampai pagi..he3,nak2 malam minggu mcm ni..ramai da lupa bantal dan tilam..termasuk diri sendiri..
apa kata,kita amalkan sesuatu untuk penjagaan kesihatan kita..senang mudah dan didepan mata..kalo air tak da..cari sumber lain..seperti air perigi "ada lagi ker perigi skrg ni eikk"..


1. Ia boleh mengurangkan atau mengelakkan tekanan (stress) serta membantu meningkatkan sistem kekebalan tubuh badan anda.

2. Dengan merendamkan kaki anda ke dalam air panas selama beberapa minit, ia dapat membantu  menyembuhkan pelbagai penyakit atau masalah yang menganggu kesihatan diri. Antaranya seperti sakit kepala, selesema, hidung berdarah, sembelit dan imsonia.

3. Mandi air panas pada suhu sekitar 32 - 35 darjah celsius akan membuka ruang yang dapat mengeluarkan toksin, menurunkan paras gula, memelihara usus besar serta menyembuhkan masalah sakit otot .

4. Dengan berendam di dalam air panas selama 10 minit boleh memperbaiki tahap kesihatan jantung  terutamanya golongan LELAKI.

5. Mandi air sejuk pun ada kelebihannya. Ia berfaedah untuk meredakan ketegangan. Caranya ialah dengan menambahkan sedikit "sodium bicarbonate" ke dalam air mandian yang sejuk tadi. Ia akan bertindak sebagai antiseptik seterusnya mampu mengatasi masalah penyakit kulit seperti gatal-gatal dan ruam.

eMedik.

Tiada ulasan:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...