Beautiful..

Rabu, 15 Jun 2011

Macam mana mahu kurus..

Macam mana mahu kurus....

Eiii tak larat da...inilah segelintir nasib2 kaum hawa ni,kalo kena badan berisi kena fikir la nk kuruskan badan..leceh lah..mcm2 da buat tapi tak kurus2 juga,pil diet,diet plan,sedut lemak..kecutkan lemak...erkkkk..;) dua dari belakang belum buat yek..he3
Akak nak berkongsi dgn sesiapa yg rasa dia gemuk dan perlukan idea menurunkan badan dgn cepat..
pertama sekali.....
Jangan makan kabohidrat lebih dari 3 kali..nasi..segala mee..cukuplah sekali dgn semagkuk nasi setiap pagi..untuk membekalkan tenaga yg diperlukan spanjang hari.
2.lebihkan sayur2ran dan buah-buahan supaya tak cepat tua..(bagus untuk memperbaiki sel dan pertumbuhan sel baru)
3.minum air lebih 8 gelas sehari.
4.senaman..atleast mengemas rumah ;)
5.amalkan dgn mengabil grapefruit setiap hari..bagus untuk percernaan-lawas dan antioksidan
6.jika lapar sgt pada waktu malam..bancuh nestum 3 in 1...sedap jugakan..1 peket aje..;)
7.makan makanan yg mmg digemari sekurang2nya 2-3 kali sebulan...jgn gelojoh ya..kuyah perlahan2 ini dapat memberi signal pada otak..CUKUP apa yg koreng da telan tu...
Okkk..itu aje..selamat berjaya..ala kadar je resepi penurun berat badan ni..atleast akk da turun 7kg selama 6 bulan mengamalkan diet ni..biar lambat asal selamat....

                      Suka pergi gim sekarang..kasi fit ini body...;)

3 ulasan:

simply nana berkata...

chaiyok2! k nur...diet yang sihat pasti akan memberikan pulangan yang lumayan...

nur adam berkata...

yesssszaaa su...turun naik ni badan..he3

L.E.N.S.A-N.A.N.I berkata...

tahniah kak. biar lmbt asal b'gaya. ngee..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...